Ale na polskim rynku nie było widać
Pytanko o śrubki :)
Zwiń
X
-
Pytanko o śrubki
Pytanko …
Czy oryginalne Alufelgi SKODA KNIFE 16'' (oznaczenie ET42) wymagają jakiś innych śrub ? czy te które obecnie są na stalówkach podchodzą. Zastanawiam się czy nie trzeba jakiś o stożkowym zakończeniu ? Jeśli tak to jakie dokładnie muszą to być ? Felgi takie jak poniżej ...
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
Oki to spoko .. zakupie sobie stożkowe śrubki do ALU a znasz ich rozmiar czy symbol bo tam jakies M coś czy jakoś tak ..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSruby z felg aluminiowych pasuja do stalowych, w druga strone nie, bo sruba jest troche dluzsza. Tak bylo w przypadku kiedy jakis czas temu do auta ze stalowkami wkladalismy alumy."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Spoko ... domyślam sie ze nomalne spasuja ale mimo wsztko kupie stożkowe bo też spasuja i licze ze bardziej sie schowają. W ASO gośc twierdzi ze standardowe pasują w innym serwisie znów zaleca koleś stożek. A co do tego M o które pytałem to mamy srubki M14k
[ Dodano: Nie 04 Wrz, 05 18:45 ]
Sorki za offtopic .. Ale dla wyjaśnienia.
Srubki standardowe od felg stalowych pasują do alu oryginalnych skodowskich. Tak, że nie trzeba kupować dłuższych ani stożkowych (stożkowe lataja).
Spoko pasują i sa zalecane przez ASO te srubki (półkoliste) ktore są na stalówkach. U mnie właśnie przełożyłem z stalówek na alu i na tych właśnie śrubkach. Zresztą zabezpieczające skodowskie również są półkuliste a nie stożkowe.
A oto wynik
16` SKODA KNIFE + Bridgestone ER30 91 W
Jak kogoś interesi moge załatwić taki komplecik nowka nie śmigany za ok 2500zł (FELGI + OPONY) cena w aso 4200)
Nie ja sprzedaje więc dam namiar na gościa co to sprzedaje. Ja kupiłem i jestem zadowolony wszytko nowka a oponki w indeksie W super sie trzymają drogi
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz